May

Öğrencilerimiz, İstanbul-Ankara ve Çanakkale illerini içerisine alan gezi düzenlediler. İllerdeki üniversiteleri, turistik yerleri gezip görme fırsatı buldular. Gezide rehberlik yapan mezun öğrencilerimize, öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Nis

Öğrencilerimiz Liselerde Bilim Uygulamaları Kapsamında Yapay Zeka konulu sunum gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet YİĞİT ile birlikte öğrenciler ve öğretmenler semineri ilgiyle izledi. Güzel sunumlarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Nis

Değerlerimiz kapsamında tarihimize ve kültürümüze olan sorumluluklarımız bilinciyle ilimizdeki Harput'a öğrencilerimiz bir günübirlik bir gezi düzenledi.

Nis

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz tarafından 100 Aileye 100 Yardım Kolisi hazırlandı. Hazırlanan paketler ailelere ulaştırıldı. Emeği geçen ve katkı sağlayan Kaya Karakaya Fen Lisesi'nin tüm paydaşlarına teşekkür ederiz.

Mrt

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyoruz.

Yadin ÇELİK/Okul Müdürü

Mrt

İstiklal Marşı’nın kabulünün 103'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında okulumuzda;

* okul programı

* şiir yarışması

* Bilgi yarışması düzenlendi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı. Öğrenciler sınıflarında çök -kapan-tutun şeklinde uygulama yaparak daha sonrasında binadan uzaklaştılar. Eksikliklerin görülmesi açısından tatbikatın önemi bir kez daha vurgulanmış oldu.

Şbt

“Sürdürülebilir refahın temini, sağlıklı ve kaliteli yaşam standartlarının korunması ve gelecek nesillere gururlu bir miras bırakabilmek adına Su kaynaklarımızda “sıfır kayıp” ilkesiyle, “Aynı Faydanın Daha Az Su ile Sağlanması” ya da “Aynı Miktar Su ile Daha Fazla Fayda Sağlanması” demektir. Öğrencilerimiz hazırladıkları sunumu ve çalışmaları okuldaki diğer öğrenci ve öğretmenlerle paylaşarak farkındalık oluşturdular. Teşekkür ediyoruz.

Şbt

Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimiz emekli olarak ayrılacak olan iki öğretmenine sürpriz tören düzenledi. Beden Eğitimi öğretmenimiz Müslim GÜNAY'a,  Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Hıdır GENÇ'e plaket takdimi yapıldı. Uzun yıllar hizmet veren değerli öğretmenlerimize bundan sonraki hayatlarında sağlık ve mutluluk diliyoruz.

Şbt

Öğrencilerimiz bilim söyleşileri kapsamında "Yapay Zeka" temalı sunum dinledi. Sunumu yapan Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü üyesi Prof.Dr. Sayın Mehmet KAYA'ya teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzdan mezun olan ve istedikleri üniversiteler ile bölümlerde öğrenim gören öğrencilerimiz okulumuza ziyarette bulundular. Öğrencilerimiz ile sohbet ederek başarılarında etkili olan çalışmalar hakkında tavsiyelerini paylaştılar. Kendilerine teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Şbt

İngilizce öğretmenimiz Ömer Faruk Genç rehberliğinde yürütülen, YOUTH 4 ALL ve YOUTH EVERYWHERE isimli eTwinning projelerimiz Ulusal Kalite Etiketi ödülünden sonra şimdi de AVRUPA KALİTE ETİKETİ (EUROPEAN QUALITY LABEL) ile ödüllendirildi. Öğretmenimizi, emek veren öğrencilerimizi ve proje ortaklarımızı tebrik eder, başarılar dileriz.

Ock

Karne alan öğrencilerimizle tatilin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere, tüm eğitim camiasına, velilerimize yarıyıl tatilinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu dönemin başarılı, mutlu ve huzurlu bitirilmesinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Yadin ÇELİK/Okul Müdürü

Ock

"Dönem sonu faaliyet haftası" kapsamında 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerimiz keyifli ve öğretici bir hafta geçirdiler. Hafta boyunca sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katıldılar.

Ara

Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Sayın İsmail KAVAZ 'ın "İklim Değişikliği ve Sıfır Atık" konulu konferansı ve öğrencilerimizin etkinlik çalışmaları ile; sıfır atık projesinin neden gerekli olduğu, iklim değişikliği ve çevre kirliliği ile ilgili farkındalık oluşturuldu. Bu konuda katkı sağlayan "Sürdürülebilir Yaşam Kulübü"öğrencileri ve öğretmenleri ile değerli hocamıza teşekkür ediyoruz.