Tarihçe

Okulumuz 1999-2000 eğitim öğretim döneminde açılmış olup, adını 1999 yılında ilk binasını yaptıran Elazığlı hayırsever işadamı Kaya KARAKAYA’dan almıştır. Açılışı ise dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman DEMİREL tarafından yapılmıştır. Yapılan ilk bina depreme dayanıksız çıkınca 2013 yılında bu bina yıktırılmıştır. Mevcut binamız ise Milli Eğitim Bakanlığınca 2014 yılında Devlet bütçesi ile yeniden yapılmaya başlanmış ve 2015-2016 ders yılında ise yeni binasında eğitim öğretime başlanmıştır.

Eğitim kampüsümüzde okul hizmet binası, çok amaçlı kapalı spor salonu,  kız ve erkek pansiyonu mevcuttur. Kız pansiyonun adı, okulda isim hakkı olan hayırseverin annesi Hatice Karakaya Kız Öğrenci Yurdu, erkek yurduna ise babasının adı olan Ahmet Karakaya Erkek Öğrenci Yurdu adı verilmiştir.

Okul hizmet binasında, 16 derslik, 1 kütüphane, 1 kantin, FKB ve BT laboratuvarı, TBA, Resim atölyesi, çok amaçlı salon, idare odaları mevcuttur. Bodrum+Zemin+3 kattır. Kız ve pansiyon hizmet binaların öğrenci kapasiteleri ise 100’er kişiliktir.  Okulun tam teşekkülü bir adet kapalı spor salonu ve bir adet halı sahası mevcuttur. Okul bahçe kampüsümüz toplam 29.250 m2 lik bir alana sahiptir.

Okullun logosunun belirlenmesi için 2022 yılında tasarım yarışması yapıldı. Yarışmaya 35 öğrencinin katılımı ve yarışan toplam 80 tasarım içinde dönemin 12’nci sınıf öğrencisi Mert EMERÖZ’ün tasarımı okul logosu olarak oy birliğiyle seçilmiştir.

39 mezunu ile okul ilk mezunlarını 2001-2002 ders yılında vermiştir. Okul mezunlarının üniversitelere yerleştirmede 2002-2015 yılların Türkiye başarı sıralamasının ortalaması 14 tür (ÖSYM sadece bu yıllara ait veriler paylaşmıştır). Okulumuz ÖSYM Türkiye sıralamasında ilklerin arasında olduğu gibi il sıralamasında en başarılı okuldur.

Yayın: 29.09.2017 - Güncelleme: 24.06.2023 21:22 - Görüntülenme: 5336