Okulumuzda Rehberlik

Eğitim koçluğu; eğitim alanında son dönemde ön plana çıkmış yeni bir uygulamadır. Eğitim sürecinde öğrencilerin ders başarılarını ve hayata entegrasyonuna yardımcı olan bu uygulama öğrenci velilerini de kapsamaktadır.

Çocuğun ailede başlayan, örgün eğitim ve sosyal çevreyle devam eden etkileşiminde oluşmuş etiketlerini, kendisinden beklenenleri, ona sağlam bir kariyer sağlamak adına yapılan yanlış uygulamaları bertaraf ederek, öncelikle öğrencinin kendini tanımasına fırsat tanıyan bir faaliyettir.

Okulumuz Psikolojik Danışmanı Fikri ETEM tarafından uygulanan "Eğitim Koçluğu" faaliyeti ile öğrencilerimiz başta kişisel gelişimleri olmak üzere, sosyal ve akademik açıdan da bir uzmanın takibinde ve desteğinde olmanın verdiği avantajı yaşamışlardır. 2017 – 2018 eğitim öğretim yılını kapsayan bu çalışma öğrencilerimizden ilgi velilerimizden destek görmüştür. İl Müdürlüğümüzün ARGE birimi tarafından yılın örnek çalışmaları arasında seçilerek diğer okullara tanıtımı yapılmıştır.

05-06-201805-06-2018

Yayın: 05.06.2018 - Güncelleme: 02.09.2022 11:46 - Görüntülenme: 3283