T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ELAZIĞ / MERKEZ - Kaya Karakaya Fen Lisesi

News, media and tecnology

08-01-2021 "NEWS, MEDIA AND TECHNOLOGY" ETWINNING PROJEMİZ

The project News, Media and Technology is based on a hot topic all around the world nowadays requires some skills such as critical thinking, using foreign language as well as problem solving and utilizing technology and media tools actively. The project aims students to gain awareness on recent events taking place all around the world by using foreign language skills and technological, media tools so, they will be able to obtain critical thinking skills as well as searching skills and will be able to describe events and people in details. The project also updates student's knowledge and their vision by raising awareness and experiencing different lifestyles along with daily cases in the world. Furthermore, this project offers the students to be involved in developing technological environment which is one the most significant topics currently. "Haberler, Medya ve Teknoloji" projemiz son günlerde dünya çapında oldukça popular bir konuya dayanmakta ve kritik düşünme, problem çözme ve yabancı dil kullanımının yanında teknoloji ve medya araçlarını aktif şekilde kullanılmasını da gerektirmektedir. Projemizle, öğrencilerimizin tüm dünyada gerçekleşen son gelişmeler hakkında farkındalık kazanmalarını hedefliyoruz. Edindikleri araştırma ve kritik düşünme becerileri sayesinde öğrencilerimizin dünya çapındaki günlük olaylar ve farklı yaşam stilleri hakkında bilgi ve vizyonları artacaktır. Ayrıca, öğrencilerimiz günümüzde oldukça önemli bir konu olan teknolojik gelişmelere dâhil olma fırsatını yakalayacaklar.

08-01-2021

 

Okulumuz öğretmenlerinden İngilizce Öğretmeni Ömer Faruk Genç 19 Ekim 2020'de başlatılmış olan "News, Media and Technology" (Haber, Medya ve Teknoloji) adlı projeye katılmıştır.

Proje Türkiye ve Hırvatistan'dan öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla her ay farklı konularda öğrencilerin birbirleriyle online iletişim araçları ile iletişim halinde olarak kendilerini İngilizce ifade edebilmelerini ve bu sırada dijital web araçlarını öğrenmelerini amaçlanmaktadır.

Özellikle öğrencilerin web 2.0 araçlarını etkin olarak kullanarak sürece aktif katılımı ve sosyalleşmeleri sağlanacaktır.


Proje Etkinlikleri: 

Projeye katılan öğrencilerimiz Web 2.0 araçlarını kullanarak projeye logo hazırladılar.

Kendilerini tanıtan videolar hazırladılar.

Mural (Duvar panosu) etkinliği kapsamında yine web 2.0 araçlarıyla yurt içinde ve dışında meydana gelen haberlerden oluşan bir dijital pano hazırladır.

Online ortamda hazırlamış oldukları tartışma programını yine online ortamda web 2.0 araçlarıyla bir araya getirip keyifli bir program izlememizi sağladılar.

Web 2.0 araçları kullanarak e-dergi hazırlandı.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.01.2021 - Güncelleme: 11.04.2023 09:07 - Görüntülenme: 734
  Beğen | 21  kişi beğendi

Etiketler :
eTwinning,