T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ELAZIĞ / MERKEZ - Kaya Karakaya Fen Lisesi

Distance Learning with web 2.0 Tools

08-01-2021

Distance Learning With Web 2.0 Tools E-twinning Projesi

About the Project

The Covid-19 pandemic and the social distancing that followed have affected all walks of society, also education. In order to keep education running, educational institutions have had to quickly adapt to the situation. This has resulted in an unprecedented push to online learning. Many, including digital learning platform providers, have rushed to provide their support and 'solutions', for free. Our Project will support the taking up of digital technologies and of innovative and open pedagogies in education, training, youth and adult. With the covid-19 outbreak, education has changed dramatically, with the distinctive rise of e-learning, whereby teaching is undertaken remotely and on digital platforms. The COVID-19 pandemic resulted in the closure of the vast majority of schools worldwide. Many schools moved to online remote learning via platforms including Zoom, Google Classroom, D2L, and Edgenuity.

08-01-2021


Proje Hakkında

Covid-19 salgını ve ardından gelen sosyal mesafe, toplumun her kesimini etkiledi, tabi ki eğitimi de. Eğitimin devam edebilmesi için eğitim kurumlarının duruma hızla uyum sağlaması gerekiyordu. Bu durum, çevrimiçi (Online) öğrenmeye eşi görülmemiş bir ivmeyle sonuçlandı. Dijital öğrenim platformu sağlayıcıları da dahil olmak üzere çoğu platform, desteklerini ve "çözümlerini" ücretsiz olarak sağlamak için acele etti. Projemiz eğitim ve öğretimde, gençlerde ve yetişkinlerde dijital teknolojilerin ve yeniliklerin benimsenmesini destekleyecektir. COVID-19 salgınının ortaya çıkmasıyla, eğitimin uzaktan ve dijital platformlarda gerçekleştirildiği online öğrenmenin belirgin yükselişiyle birlikte eğitim çarpıcı bir şekilde değişti. COVID-19 salgını, dünya çapında okulların büyük çoğunluğunun kapatılmasına neden oldu.Pek çok okul, Zoom, Google Classroom, D2L ve Edgenuity gibi platformlar aracılığıyla çevrimiçi uzaktan öğrenime geçti.

08-01-2021


Açıklama

Projemiz toplam 9 ortağın yer aldığı uluslararası bir projedir. Bu ortakların 6 tanesi Türkiye, 2 tanesi İtalya ve 1 tanesi de Romanya'dandır. Projemizde toplam 67 öğrenci yer almaktadır. Projemizde 10 ve 11. sınıftan öğrencilerle çalışmaktayız. Her ay belirlenmiş olan plana göre aktiviteler yapılıp bunlar sergilenecektir. Değişen eğitim ortamına uyum sağlamak, öğrenmeyi daha etkili kılmak ve web 2.0 araçlarını derslere entegre etmek için yollar bulmaya ve bunları uygulamaya çalışacağız. Amacımız Web 2.0'ı en etkili şekilde öğrenmek ve onun eğlenceli ve öğretici işlevlerini eğitim ortamına uyarlayarak eğitim ve öğretimi daha etkili kılmak olacaktır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.01.2021 - Güncelleme: 11.04.2023 09:07 - Görüntülenme: 474
  Beğen | 12  kişi beğendi

Etiketler :
eTwinning,