T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ELAZIĞ / MERKEZ - Kaya Karakaya Fen Lisesi

Cultural Envoy (Kültür Elçisiyim)

                 Kültür elçisiyim (Cultural Envoy) eTwinning projesi 10'u Türk 8'i yabancı ortaktan oluşan, öğrencilerin kendi kültürlerini tanımasını ve tanıtmasını, diğer kültürleri tanımasını, kültürel etkileşimin önemini kavramalarını, farklı kültürlere hoşgörülü olmalarını ve teknoloji becerilerini arttırmayı amaçlayan bir projedir. Yabancı ortaklarımız Litvanya, Gürcistan, Romanya, Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Arnavutluk'tan ortaklar yer almaktadır. Okulumuz 9. Ve 10. Sınıf öğrencileri projeye katılmış olup etkinliklerine devam etmektedirler. Proje Şubat ayında başlamış olup Mayıs ayında bitirilmesi hedeflenmiştir.

                 Öğrencilerin kendi kültürünü araştırması, araştırma sonuçlarını dijital ortamda, teknolojik araç ve programları güvenli bir şekilde kullanarak tanıtması, yöresel kıyafetlerimiz, yöresel yemeklerimiz, yaşadığımız yerin turistik ve tarihi yerleri, konuşulan dillerin tanıtımı, geleneksel müzik ve danslar yapılacak etkinliklerden bazılarıdır. Yapılan çalışmalar Web2 araçları kullanılarak Twinspace'de paylaşılacaktır. Her ay ortaklarla bir araya gelip yapılacak etkinlik planlanacaktır.

                 Öğrencilerimiz hem kendi kültürünü tanıyacak hem de diğer kültürleri tanıyacak. Farklı kültürlere hoşgörü ile yaklaşmayı, iş birliği içinde çalışmayı ve paylaşmayı öğrenecekler. Teknoloji kullanma becerileri gelişecek, farklı kültürlere hoşgörülü ile yaklaşmayı öğrenecekler. Projemize katılan okullar ile yapmış olduğumuz çalışmalar Web2 araçları kullanılarak Twinspace'de paylaşılacaktır.

PROJE LOGOMUZ

28-03-2021









Proje Tanıtım Videomuz;

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.03.2021 - Güncelleme: 11.04.2023 09:07 - Görüntülenme: 412
  Beğen | 3  kişi beğendi

Etiketler :
eTwinning,